Артур Мальований – староста групи, спортсмен і просто веселий та гарний хлопець


11 січня 2016

На кафедрі програмування та захисту інформації вчаться дуже цікаві студенти.

Один з них – це студент 6-го курсу групи КІ(ПМ)-14М Артур Мальований. Він староста групи, спортсмен, активіст, добре навчається і просто симпатичний та веселий хлопець.

Народився Артур Мальований 31 травня 1994 року в с. Новий Стародуб Петрівського району Кіровоградської області, навчався в Новостародубській ЗОШ 1-3 ступенів.

З дитинства був енергійним, непосидючим, активним, мріяв стати пілотом. Тато Сергій Васильович – військовий (майор у відставці) та мати Анжела Іванівна – лікар-стоматолог подбали про добре виховання. Він ввічливий, відповідальний, чемний, комунікабельний та кмітливий.

Артур розповідає про себе:

Ще зі школи мене дуже цікавили комп’ютерні технології.

В 2008 році вступив до Олександрійського державного політехнічного колежду і обрав спеціальність «Математика програміста». Під час навчання зацікавився web-програмуванням та комп’ютерними мережами, вирішив йти далі за обраним напрямом.

Після закінчення коледжу мав можливість вступити до вищого навчального закладу відразу на третій курс, за результатами попереднього тестування пройшов конкурс до КНУ ім. М. Остроградського. Але вирішив не поспішати і спробувати вступити до іншого ВУЗу.

В КНТУ за результатами вступного конкурсу пройшов відбір на державне місце. І в 2012 році вступив до Кіровоградського національного технічного університету на комп’ютерну інженерію.

Навчався в групі КІ-12СК. Потім – магістратура за спеціальністю «Комп’ютерні системи та мережі».

Розкажіть, Артур, які якості Вам допомагають у навчанні?

Комунікабельність, уважність, витримка, цілеспрямованість, вміння не відкладати все на “потім” – саме ці якості мені допомагають.

Які предмети були Вашими улюбленими, а яким Вам доводилось приділяти більше уваги?

Моїми улюбленими були предмети, пов’язані з web-програмуванням та реалізацією і впровадженням комп’ютерних мереж.

Важко давалася математика, але я розумів, що цей предмет – один з основних, змирився з цим і вчив.

Яке воно, студентське життя для Вас?

Це, мабуть, кращі мої роки, багато яскравих моментів запам’яталось як з навчального процесу, так і з часу, проведеного між навчанням.

Як давно Ви займаєтесь спортом?

Спортом почав займатися ще в школі, досі пам’ятаю свої перші тренування.

Коли я навчався в 7 класі, мене запросили на ігри з волейболу, звичайно, наша школа не пасла задніх в цьому виді спорту, і завжди в районі боролися за нагороди. І от, прийшовши на гру, я був у захваті від того, як грали хлопці, мені дуже сподобалось, було море емоцій…

В яких змаганнях Ви приймали участь? Яких успіхів досягли?

Першими моїми успіхами в волейболі були виступи за збірну школи, потім збірну коледжу і збірну команду КНТУ, виступав в чемпіонаті міста Кіровоград за команду “Обленерго”, також виступав за команду “Уманьпиво”, яка була учасником Златогор Ліги в м. Черкаси, після цього розпочалась професійна карьєра в волейбольному спортивному клубі “Юридична академія” (Харків).

Мабуть, Вам подобається подорожувати? Які у Вас хобі?

Подорожувати полюбляю, особливо на автомобілі, відкривати для себе нові міста, нові пейзажі України, взагалі гарна в нас країна, але дороги просто жахливі, саме від цього не отримуєш такої насолоди від подорожі, але маємо що маємо. Моє хобі – це тренажерна зала, оскільки спортсмен повинен бути в хорошій фізичній формі, і це приносить мені велике задоволення (хто займався, мене зрозуміє).

Що відчуваєте, коли перемагаєте? І що для Вас означає перемогти?

Емоції, які отримую під час перемоги, просто так не передати, це потрібно відчути самому, просто вибух емоцій, відчуття ейфорії. Можу сказати, що я дуже емоційний під час гри і переживаю разом з командою кожен розіграш м’яча.

А перемогти для мене – бути кращим в даний момент часу, коли ти розумієш, що всі тренування йшли тобі тільки на користь, але волейбол – командний вид спорту, і успіх залежить від всіх гравців.

Захист магістерської роботи для Вас перемога?

Захист магістерської роботи – це ще один важливий крок в моєму житті, адже починається доросле життя…

Так що ж для вас волейбол – захоплення чи робота?

Волейбол для мене все…

З чим плануєте пов’язати своє подальше життя? Яким Ви бачите себе в майбутньому?

Планую пов’язати життя зі спортом, до цього дуже довго йшов, і просто так піти зі спорту не можу. А взагалі не люблю загадувати на майбутнє, доживемо – побачимо.

Що Вас надихає на успіхи?

Надихають мене люди, які досягнули певних висот в своїй справі. Якщо брати навчання комп’ютерній інженерії, то це Біл Гейтс та Стів Джобс, а якщо спорт – волейболіст, центральний блокуючий збірної Бразилії, олімпійський медаліст Лукас Сааткамп та кубінський волейболіст Робертланді Сімон.

Про що Ваші мрії?

Якщо розповісти про мрії, то вони не збудуться, так мені говорили в дитинстві, залишимо це маленькою таємницею.

Артур Мальований передає всім своїм друзям і колегам щирі вітання, нашій Україні бажає миру і процвітання, нашій кафедрі – розвитку, а викладачам – наснаги!

Легких та великих перемог, міцного здоров’я, здійснення мрій бажає колектив кафедри програмування та захисту інформації своєму студенту Артуру Мальованому!

Підготувала Лілія Константинова