Підприємство ТОВ «АГРО КАР» – студенти повинні навчатись на найсучаснішому обладнанні!


01 жовтня 2024
01.10.2024 р. в рамках договору про співпрацю на базі підприємства ТОВ «АГРО КАР» – партнера кафедри сільськогосподарського машинобудування, відбулись лабораторно-практичні заняття.

Підприємство ТОВ «АГРО КАР» – студенти повинні навчатись на найсучаснішому обладнанні!

Сьогодні було проведено лабораторно-практичні заняття для студентів агроінженерів з дисциплін "Мехатронні системи АПВ" і "Система точного землеробства та інформаційне забезпечення АПВ" на виробничій базі нашого постійного партнера – компанії AgroKar.

Як зазначив менеджер компанії AgroKar Олександр Адиковський (до речі, випускник кафедри СГМ ЦНТУ) – сьогодні ми спостерігаємо бурхливий розвиток технологій, тому залучення підприємств, які до того ж динамічно розвиваються і знаходяться на вістрі сучасних тенденцій, до підготовки фахівців є необхідним. Саме тому фахівці компанії в рамках договору про співпрацю активно долучаються до проведення занять для студентів агроінженерів кафедри на сучасному обладнанні.

Після екскурсії по виробничій базі підприємства, були опрацьовані системи автопілоту тракторів від компанії FJDynamics, яка являє собою систему автоматичного рульового керування і поєднує в собі технології GNSS та RTK, забезпечуючи надзвичайну точність до 2,5 см між проходами, незалежно від контурів та рельєфу поля. За допомогою FJD AT2 зменшується кількість пропущених сегментів та перекриттів, відбувається економія на виробничих витратах, забезпечується можливість роботи в темний час доби та підвищується комфорт, безпека та ефективність роботи механізатора. Під час заняття зокрема розглянуті питання складу системи, загальна будова і особливості її складових, а також встановлення даної системи на трактори різних конструкцій, калібрування датчиків, налаштування системи паралельного водіння та інші.

Це вже не перша співпраця між ТОВ «АГРО КАР» та кафедрою СГМ ЦНТУ. Так, напередодні нового навчального року компанія долучилась до покращення навчально-матеріальної бази кафедри. Більш детально… Крім того, Олександр Адиковський в якості викладача проводить практичні і лабораторні роботи для здобувачів кафедри спеціальності Агроінженерія.

Вдячні менеджерам компанії Олександру Адиковському і Сергію Скрипнику, а також головному інженеру Сергію Дрьомову і нашому нещодавньому випускнику - магістру ОП "Агроінженерія" Андрію Лещику за проведені заняття і надані фахові відповіді на запитання!