ЦНТУ на семінарі для розбудови нових партнерств між австрійськими та українськими університетами


25 червня 2024
12-13 червня 2024 року у місті Відень відбувся дводенний семінар, присвячений розбудові нових партнерств між австрійськими та українськими університетами. Організаторами заходу виступили Австрійське агентство з питань освіти та інтернаціоналізації (OeAD) разом із Федеральним міністерством освіти, науки і досліджень Республіки Австрія, Міністерством освіти і науки України, Національним Еразмус+ офісом в Україні.

У заході взяли участь близько 80 учасників, серед яких були представники Посольства України в Республіці Австрія, Федерального міністерства освіти, науки і досліджень Республіки Австрія, а також керівники та відповідальні за міжнародну співпрацю університетів України та Австрії. Центральноукраїнський національний технічний університет (ЦНТУ) на цьому заході представляла Ілона Андрощук.

Під час семінару ключові пріоритети співпраці між Україною та Австрією у сферах освіти і науки були окреслені такими спікерами:

  • Василь Химинець, Надзвичайний та Повноважний Посол України в Республіці Австрія;
  • Якоб Каліче, виконавчий директор Австрійського агентства з питань освіти та інтернаціоналізації (OeAD);
  • Геріберт Вульц, заступник голови департаменту вищої освіти Федерального міністерства освіти, науки і досліджень Республіки Австрія;
  • Герхард Вольц, керівник відділу міжнародної співпраці у галузі вищої освіти OeAD.

Світлана Шитікова, координаторка Національного Еразмус+ офісу в Україні, у своєму виступі висвітлила вплив участі України в програмі ЄС Еразмус+ на систему вищої освіти в Україні, зокрема через проєкти академічної мобільності та співпраці, а також проєкти Жан Моне.

Під час фасилітованої групової роботи учасники мали змогу познайомитися один з одним, обмінятися контактами, презентувати ідеї для співпраці за типами та пріоритетними темами, оцінити наявний потенціал та обговорити наступні кроки для підготовки спільних проєктів. Ілона Андрощук визначила такі пріоритетні напрями розбудови партнерства з австрійськими університетами: спільні наукові проєкти на нові конкурси 2025 року та проєкти академічної мобільності, що посилить вектор інтернаціоналізації ЦНТУ.

ЦНТУ продовжує активно працювати над зміцненням міжнародної співпраці, що відкриває нові можливості для студентів та викладачів, сприяючи підвищенню якості освіти і наукових досліджень.