Студент кафедри АВП ЦНТУ – переможець Міжнародного наукового конкурсу


21 червня 2023
Перше місце Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського за напрямом «Моделювання та оптимізація процесів керування» спеціальності 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» виборов Іван Рибак, студент кафедри автоматизації виробничих процесів Центральноукраїнського національного технічного університету!

Перше місце Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського за напрямом «Моделювання та оптимізація процесів керування» спеціальності 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» виборов Іван Рибак, студент кафедри автоматизації виробничих процесів Центральноукраїнського національного технічного університету!

Про Міжнародний конкурс студентських наукових робіт Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського вже повідомлялось на сайті нашого навчального закладу. Він – один з найбільших в Україні студентських наукових конкурсів. Серед його організаторів – Міністерство освіти і науки України та Національна комісія Україні у справах ЮНЕСКО, а в числі партнерських закладів освіти – провідні ЗВО України та університети багатьох країн Європи.

Магістрант кафедри автоматизації виробничих процесів ЦНТУ Іван Рибак (на фото) представляв свою наукову роботу в секції спеціальності 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології».

За даною спеціальністю на розгляд журі Міжнародного конкурсу було подано 35 студентських наукових робіт від 51 здобувача освіти, до фіналу допустили 23-х студентів. Це представники Центральноукраїнського національного технічного університету; Харківського національного університету радіоелектроніки; Національного університету водного господарства та природокористування; Люблінської політехніки (Польща); Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського; Вінницького національного технічного університету; Харківського національного автомобільно-дорожнього університету; Національного університету «Чернігівська політехніка»; Сумського державного університету; Національного університету «Запорізька політехніка»; Wirtschaft und Recht Berlin (Берлін, Німеччина).

За підсумками онлайн захисту наукової роботи та попереднього оцінювання членами журі поданих на конкурс робіт, представник ЦНТУ посів І місце Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського.

Тема наукової роботи Івана Рибака – «Система автоматичного керування завантаженням роторних дробарок рудою на базі нечіткого регулятора» (науковий керівник – д.т.н., професор, доцент кафедри автоматизації виробничих процесів ЦНТУ Анатолій Мацуй).

Івана можна також назвати співавтором теми наукової роботи. В ході підготовки до конкурсу науковий керівник окреслив напрям досліджень, а здобувач сам запропонував використати для досягнення заявленої мети нечіткий регулятор, який потім досліджував та визначав режими налаштувань.

Загалом, Іван Рибак встигає навчатися (за індивідуальним графіком), працювати та брати участь у наукових дослідженнях і міжнародних проектах.

Працює він за своєю спеціальністю – оператором обладнання, яке здійснює контроль та керування автоматичною системою фільтрування олії на кропивницькому підприємстві концерну «Kernel».

«Ще навчаючись в бакалавраті Іван регулярно виступав із доповідями на студентських наукових конференціях, – говорить професор Анатолій Мацуй. – Помітно, що він має неабиякі здібності та дослідницький потенціал, й міг би навчатися у нас в аспірантурі. Тому я запропонував Івану підготувати проект на конкурс студентських наукових робіт Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського. І, бачимо, що не дарма – журі визнало наукову роботу Івана Рибака найкращою за напрямом «Моделювання та оптимізація процесів керування».

Крім цього, магістрант кафедри автоматизації виробничих процесів ЦНТУ Іван Рибак вивчає пілотний американсько-український курс «Hardware Product Engineering» в рамках міжнародного проекту YEP «Підприємницький університет».

Про впровадження в ЦНТУ даного курсу розповідалось на сайті нашого навчального закладу.

По завершені першого півріччя курсу «Hardware Product Engineering» буде проведено хакатон по розробці стартапів за участю університетів-учасників проекту. Вже зараз Іван Рибак готується до хакатону в складі однієї з команд, що представлятимуть ЦНТУ.

За інформацією кафедри автоматизації виробничих процесів ЦНТУ

Фото – Іван Рибак