Підсумки Всеукраїнського творчого конкурсу студентських наукових робіт «Процеси та обладнання машинобудівних виробництв»


20 грудня 2023
Кафедра машинобудування, мехатроніки і робототехніки механіко-технологічного факультету Центральноукраїнського національного технічного університету підбила підсумки Всеукраїнського творчого конкурсу студентських наукових робіт «Процеси та обладнання машинобудівних виробництв», який проходив на базі нашого навчального закладу у форматі Zoom-конференції 14 грудня 2023 року.

Кафедра машинобудування, мехатроніки і робототехніки механіко-технологічного факультету Центральноукраїнського національного технічного університету підбила підсумки Всеукраїнського творчого конкурсу студентських наукових робіт «Процеси та обладнання машинобудівних виробництв», який проходив на базі нашого навчального закладу у форматі Zoom-конференції 14 грудня 2023 року.

Рецензенти з різних закладів вищої освіти оцінювали роботи за 11 критеріями. Результати рецензування були оприлюднені на сайті: https://www.kntu.kr.ua/?view=science&id=102

На конференції було представлено 12 студентських творчих робіт, автори яких студенти шести провідних закладів вищої освіти України. Зокрема, в конкурсі взяли участь Миколаївський національний аграрний університет, Національний університет «Запорізька політехніка», Дніпровський державний технічний університет, Донбаська державна машинобудівна академія, Національний університет «Полтавська політехніка» та Центральноукраїнський національний технічний університет.

Роботи на конференції оцінювалися конкурсною комісією у складі 9 осіб з різних закладів вищої освіти і підприємств. Члени конкурсної комісії оцінювали роботи за 12 критеріями. Роботи від своїх закладів освіти члени конкурсної комісії не оцінювали. Сума оцінок на етапі рецензування і на фінальному етапі була загальною оцінкою роботи.

Згідно фінальних результатів конкурсної комісії, диплом першого ступеня отримали:

Савченко Едуард та Кліманський Ілля (Миколаївський національний аграрний університет) за роботу «Дослідження і розробка технології обробки прицезійних деталей паливної арматури комбінованим абразивним інструментом», науковий керівник  Марченко Дмитро Дмитрович, доц. каф. ТСМ ЕТС, канд. тех. наук, доцент. Загальна сума балів - 107,2.

Первєєв Дмитро (Національний університет «Запорізька політехніка») за роботу «Підвищення ефективності шліфування за рахунок використання полімерної складової у МОТЗ», науковий керівник Циганов Володимир Васильович, професор кафедри МВІ, д.т.н., доцент. Загальна сума балів – 106.

Карамушка Дарія, Кушнір Євгеній (Національний університет «Запорізька політехніка») за роботу «Дослідження коливань, які виникають при кінцевому фрезеруванні, та їх вплив на формування обробленої поверхні», науковий керівник Дядя Сергій Іванович, зав. кафедри. ТМ канд. тех. наук, доцент. Загальна сума балів – 105,1.

Романенко Володимир (Дніпровський державний технічний університет) за роботу «Обґрунтування методики розрахунку абразивної стрічки шліфування канавок на зовнішній поверхні деталі обертання», науковий керівник Танцюра Ганна Іванівна, доцент кафедри ГМ, канд. тех. наук, доцент. Загальна кількість балів – 101,6.

Студент кафедри машинобудування, мехатроніки і робототехніки Центральноукраїнського національного технічного університету Безшкуренко Ігор за роботу «Розширення функціональних можливостей верстатів-гексаподів», науковий керівник Валявський Іван Анатолійович, доцент каф. ММР, канд. тех. наук, здобув диплом ІІІ ступеня із загальною кількістю балів 89,4.

Центральноукраїнський національний технічний університет пишається своїми студентами, які демонструють високий рівень досліджень та творчості.

Щиро дякуємо всім учасникам конкурсу, їх науковим керівникам, рецензентам, членам конкурсної комісії і оргкомітету конкурсу.

Ми впевнені, що це лише початок для наших талановитих студентів, і обіцяємо продовжувати підтримувати їх на науковому шляху. Спільними зусиллями ми будуємо майбутнє науки та технологій!

 

Повний перелік переможців та призерів наведено на сторінці конкурсу на сайті ЦНТУ: https://www.kntu.kr.ua/?view=science&id=102