Олександр Коваленко гарант освітньо-професійної програми магістерського рівня спеціальності 123 «Комп'ютерна інженерія» отримав сертифікат Security Operations Centre Level 1


13 вересня 2024

Коваленко Олександр Володимирович, доцент кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення ЦНТУ та гарант освітньо-професійної програми магістерського рівня спеціальності 123 «Комп'ютерна інженерія», успішно пройшов практичний курс SOC Level 1 на платформі TryHackMe (Cyber Security Training) та отримав відповідний сертифікат.

Цей курс є однією з ключових програм підготовки фахівців практиків у сфері кібербезпеки та реагування на інциденти (Incident Response), спрямованих на підвищення кваліфікації для роботи у центрах моніторингу безпеки (Security Operations Center, SOC).

SOC (Security Operations Center) Level 1 – це базовий курс для фахівців практиків із кібербезпеки, які працюють у центрах операцій безпеки. Цей курс охоплює ключові аспекти роботи SOC-аналітика, такі як моніторинг мереж, виявлення загроз, реагування на інциденти та робота з інструментами кібербезпеки. Курс надає можливість практикувати навички у реальних сучасних сценаріях, що дозволяє глибоко зануритися в питання кібербезпеки та підготуватися до роботи в динамічному середовищі.

Платформа TryHackMe спеціалізується на практичному навчанні в сфері кібербезпеки, пропонуючи модульні курси з різних аспектів захисту інформації та кіберзагроз. Студенти мають можливість навчатися на практичних прикладах, розв'язуючи реальні завдання, що ідеально підходить для відпрацювання технічних навичок та отримання практичного досвіду.

Незважаючи на напрямок курсу що дає доступ до новітніх знань та методик, які базуються на актуальних трендах у сфері кібербезпеки цей курс дає можливість отримати знання реагування на інциденти, всебічного моніторингу даних, мережевих систем, апаратної інфраструктури що актуально для спеціальності 123 «Комп'ютерна інженерія» та аналізу трафіка з елементами реінженірінгу що актуально для спеціальності 122 «Комп'ютерні науки».