Дія Освіта


03 жовтня 2024

Сьогодні в рамках навчальних дисциплін «Вступ до фаху та основи професійного розвитку» і «Поведінкові фінанси» завідувач кафедри фінансів, банківської справи та страхування, доктор економічних наук, професор Володимир СИБІРЦЕВ знайомив здобувачів перших курсів з фінансовими освітніми серіалами національної едьютейнмент освітньої платформи актуальних знань та навичок «Дія.Освіта»:

1. «Цифрові гроші». Спільний проєкт Міністерства цифрової трансформації України, НБУ і ПриватБанку.  

2. «Фінансовий сенсей». Розроблений і запущений на платформі «Дія. Цифрова освіта»  Міністерством цифрової трансформації України в партнерстві з банком ПУМБ та Національним банком України.

3. «Дружні цифрові фінанси». Серіал, створений Міністерством цифрової трансформації, Національним банком та Ощадбанком.

4. «10 запитань фінансовому коучу». Серіал створено Міністерством цифрової трансформації та НБУ за підтримки програми IFC «Фінансова інклюзія заради зростання в Україні» у партнерстві з Фондом належного врядування Великобританії та Державним секретаріатом Швейцарії з економічних питань.

5. «Фінансова грамотність для підприємців». Підготовка цього освітнього серіалу стала можливою завдяки підтримці Міжнародної Фінансової Корпорації (IFC).

Формування знань про фінанси у повсякденному житті родини, місцевої громади, українського суспільства має бути пріоритетним. Чим вищий рівень обізнаності населення у фінансових питаннях, тим вищий рівень розвитку економіки і добробуту суспільства в цілому.

Фахова ж обізнаність здобувачів першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти за спеціальністю 072 «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» з розглянутих вище питань забезпечує вимоги освітньо-професійних програм (ОПП) щодо підготовки ініціативних фахівців, здатних швидко пристосовуватись до сучасних трансформаційних змін в  банківській, страховій діяльності та у фінансовій системі в цілому.

Зокрема, формуванню фахівців-бакалаврів з новим, критичним мисленням, здатних застосовувати сучасні методи дослідження у галузі фінансів, банківської справи, страхування та фондового ринку сприяє вміння підтримувати належний рівень знань та постійно підвищувати свою професійну підготовку (СК 11) та розуміння принципів, методів та інструментів державного та ринкового регулювання діяльності в сфері фінансів, банківської справи та страхування (ПР 07).

Фахівці-магістри з метою формування та розвитку професійних компетентностей для здійснення управління фінансовою діяльністю підприємств, установ, організацій різних форм власності, оволодівають навичками з управління капіталом та інвестиціями у фінансовий сектор економіки (ПР 15).

 

«Дія. Освіта». Тут кожен може безоплатно здобути важливі знання заради власного успіху!