Представники ЦНТУ на конференції UniClaD «Підвищення спроможності університетів ініціювати та брати участь у розвитку кластерів на принципах інновацій та стійкості»


17 жовтня 2024
Представники ЦНТУ з 30 вересня по 4 жовтня взяли участь у підсумковій конференції проєкту UniClaD «Підвищення спроможності університетів ініціювати та брати участь у розвитку кластерів на принципах інновацій та стійкості» в м. Баку (Азербайджан), яка відбулася на базі Азербайджанського технічного університету в рамках програми ЄС ERASMUS+ за напрямом КА2 «Розвиток потенціалу вищої школи».

Підсумковий захід включав воркшоп та фінальну конференцію та зібрав понад 60 представників із 23 установ-партнерів, серед яких університети, наукові організації та дослідницькі центри, а також бізнесові структури з Австрії, Іспанії, Італії, Литви, Польщі, Угорщини, Азербайжану, Молдови та України. Під час заходу європейські партнери поділились досвідом створення та функціонування кластерів.

Під час проведення воркшопу були представлені результати роботи експертних центрів, створених в ході виконання проєкту в Азербайжані, Молдові та Україні за такими напрямами як: ІТ технології в сільському господарстві, сільський туризм, аквакультура та водне господарство, виробництво сирів. Зокрема в ЦНТУ запрацював Експертний центр за напрямом: ІТ технології в сільському господарстві.

Центральноукраїнський національний технічний університет на підсумковій конференції представляли Лариса Сало, доцент кафедри загального землеробства, менеджер проєкту UniClaD та Ілона Андрощук, доцент кафедри кафедри економіки, менеджменту та комерційної діяльності, керівник Експертного центру проєкту. Представники ЦНТУ представили звіт роботи за 4 роки діяльності проєкту та 2 навчальні посібники, які є апробацією набутого під час робочих поїздок до країн-партнерів ЄС досвіду щодо створення та функціонування кластерів. Дані посібники будуть використовуватися як в навчальному процесі для підвищення якості викладання та підготовки майбутніх фахівців, так і для стейкхолдерів Експертного центру.

За результатами переговорів із адміністрацією Азербайджанського технічного університету було домовлено про розширення співпраці між навчальними закладами шляхом підписання договору про співпрацю, в тому числі в рамках спільної діяльності Експертних центрів для широкого впровадження результатів проєкту UniClaD.