ТОП-40: ЦНТУ серед найкращих ЗВО в Україні з ІТ-спеціальностей!


08 жовтня 2020

Центральноукраїнський національний технічний університет, єдиний заклад вищої освіті з Кіровоградщини, увійшов до ТОП-40 у рейтингу найпопулярніших українських закладів вищої освіти для вступників на IT-спеціальності.

Всього було представлено 82 вищих навчальних закладів України, які здійснюють підготовку фахівців у ІТ-сфері. ЦНТУ посів 36 місце.

При складанні рейтингу 2020 року, за версією сайту спільноти програмістів DOU, враховувався piвeнь пiдгoтoвки aбiтуpiєнтiв тa пoпуляpнicть cпeцiaльнocтeй i poзпoдiлили пoзицiї, вpaxoвуючи cepeднiй кoнкуpcний бaл нa cпeцiaльнicть, «звaжeний» нa чacтку зaявoк.

У Центральноукраїнському національному технічному університеті бакалаврів та магістрів із розглянутих популярних IT-спеціальностей (122 «Комп’ютерні науки», 123 «Комп’ютерна інженерія», 125 «Кібербезпека») готує кафедра кібербезпеки та програмного забезпечення.

Найважливішими показниками роботи кафедри КбПЗ є програма навчання, її актуальність, корисність і цікавість, а також престижність та переконаність, що навчання на цій кафедрі дає змогу отримати цікаву та добре оплачувану роботу.

Інший аспект роботи кафедри, який значно впливає на якість та актуальність ІТ-освіти, — співпраця з ІТ-компаніями. Це зустрічі зі студентами: виступи спеціалістів з компаній в якості запрошених спікерів, участь ІТ-компаній у навчальних/позанавчальних заходах, допомога з технічним забезпеченням навчального процесу тощо