Викладачі та студенти КбПЗ на турнірі з робототехніки FIRST LEGO LEAGUE


13 квітня 2020
Різноманітні заходи чи у області робототехніки, чи у ІТ-сфері, – прекрасна можливість і себе показати, і на інших подивитися, знайти новий досвід, нові знайомства.
Наприклад, турнір з робототехніки FIRST LEGO LEAGUE, на якому за допомогою наборів LEGO Mindstorms, команди проектують, конструюють та програмують автономного робота для змагання на спеціальному полі.
Атмосфера, – як розповідає Олексій Чабан, студент кібербезпеки та програмного забезпечення, – постійно змінюється. Спочатку йде розгойдування, коли всі збираються, цікавляться всіма представленими розробками, пов’язаними з моторикою, тактикою і абстракцією від ІТ-шкіл, клубів за інтересами, навчальних закладів.
До речі, частиною презентації кафедри КбПЗ були трансляція відео у режимі реального часу зі спецефектами, що постійно змінюються, і LED-панель 64х32 з іграми на джойстику, що демонструє можливості написання ігор для саморобних гральних пристроїв.
Протягом всього турніру судді нараховують залікові бали командам, які виконують різні завдання: щось зробити, щось знайти, щось реалізувати і ось кульмінація турніру – роботи-бійці команд для змагання між собою!
Ось тут волею-неволею втягуєшся в емоції учасників і разом з ними переживаєш ряд ключових моментів аж до оголошень результатів.
Плюс накладення вражень від особистих безкоштовних випробувань цікавих технологій, як малювання в віртуальній реальності об’ємними фарбами, побудові достовірних півметрових паперових моделей тварин, зануренні в дивовижний світ настільних рольових ігор.
Скільки всього цікавого можна побачити, спробувати та отримати естетичне і моральне задоволення на подібних культурно-наукових заходах!
Тож стежте за новинами по закінченню карантину, багато чого цікавого очікується з кафедрою КбПЗ.
НЕ проґавте!