Студенти кафедри програмного забезпечення КНТУ освоюють менеджмент у сфері ІТ


22 жовтня 2015

Кафедра програмного забезпечення КНТУ готує не тільки працівників у сфері ІТ, а й майбутніх роботодавців, менеджерів та організаторів StartUp’ів. Адже працівники кафедри розуміють, що саме роботодавці та підприємці є рушійною силою в економіці країни.

Тому при оновленні учбових планів та робочих програм дисциплін були введені, з-поміж інших, і курси, в яких викладаються основи менеджменту в сфері ІТ, розподілені системи керування проектами, командну розробку та супровід великих програмних продуктів тощо.

Студенти з радістю сприймають подібні ініціативи, вони і самі слідкують за останніми тенденціями у сфері інформаційних технологій та бізнесу.

Так, наприклад, 8 жовтня 2015р. наші студенти Поперека Юрій, Філіппов Олександр та Бабич Єлизавета відвідали Львів, де відбулася зустріч для менеджерів IT-проектів «Lviv PM StandUp 2015». 

Бабич Єлизавета, студентка 1 курсу:

Я вибрала професію програміста, тому що це дуже престижно. Потім зрозуміла, що мені більш цікаво не писати код, а виконувати роботу менеджера у ІТ-проектах, тому що я люблю спілкуватися з різними людьми, розширювати свій світогляд.

На кафедрі програмного забезпечення дають дуже багато корисних для мене знань. Колектив кафедри дуже хороший, викладачі багато знають, підказують, допомагають.

У Львові на зустрічі менеджерів я була в перший раз. Захотіла дізнатися більше про майбутню професію. Інформація корисна, люди цікаві. Також Львів дуже гарне місто, дуже незвичайне, гарні будинки на площі Ринок, на ратуші відкривається надзвичайний краєвид.

Поперека Юрій, студент 3 курсу:

Менеджментом у сфері ІТ я цікавлюся давно. Поштовхом до зацікавлення менеджментом для мене став предмет “Інженерія програмного забезпечення”, який веде Смірнов О.А. В ньому розказується про цикл розробки програмного забезпечення та елементи менеджменту програмних проектів. Взагалі на кафедрі програмного забезпечення КНТУ навчатися цікаво. Викладачі доброзичливі, пояснюють свої предмети дуже доступно, на консультаціях роз’яснюють незрозумілі моменти.

Зустріч для менеджерів у Львові дуже сподобалася. Я та мої друзі були перший раз у Львові. На зустрічі підсумували те, що я вже знав, та дали багато порад як поводити себе з клієнтами, вести звітність, бути ненав’язливим та цікавим для клієнта.

Філіппов Олександр, студент 4 курсу:

Зацікавився менеджментом через можливість постійного спілкування з новими людьми. Знання з менеджменту в інформаційних технологіях мені допомагають здобувати деякі предмети кафедри програмного забезпечення, а також відвідування зустрічей і семінарів для менеджерів.

На зустрічі ж у Львові було два виступи “Make report have fun” та “Sales skills for Project Manager: nice-to-have or must-have?” Враження від зустрічі в цілому у мене позитивні.

Підготувала Єлизавета Мелешко