Представлення вибіркових освітніх компонент здобувачам спеціальності «Кібербезпека та захист інформації»


27 квітня 2024

Старший викладач кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення Ірина Лисенко представила здобувачам освітнього рівня
«Бакалавр» спеціальності 125 «Кібербезпека та захист інформації» вибіркові дисципліни студентам першого курсу «Спеціальні розділи математики для кібербезпеки» та студентам другого курсу «Менеджмент інформаційної безпеки».

Дисципліна «Спеціальні розділи математики для кібербезпеки» призначена для набуття теоретичних знань та практичних навичок
розв'язання задач додаткових розділів математики, які не входять до курсу вищої математики, але використовуються у криптографічних засобах захисту інформації. В курсі вивчаються основи теорії чисел, абстрактної алгебри (теорія груп та скінченних полів) та теорія еліптичних кривих. Також разглядаються деякі алгоритми асиметричної криптографії.

Курс «Менеджмент інформаційної безпеки» призначений для підготовки фахівців, здатних з позиції сучасного менеджменту вибудувати систему безпеки підприємства, забезпечити безпечне функціонування його підрозділів у різних видах діяльності, організувати надійний захист власності, об’єктів інфраструктури, інформаційних ресурсів, персоналу і керівництва.

Результатом вивчення представлених дисциплін стане поглиблення знань, умінь та навичок майбутніх спеціалістів з кібербезпеки та захисту інформації після успішного опанування освітніх компоненент та набуття відповідних компетентностей.