"Інформаційна безпека та комп’ютерні технології", VІІ Міжнародна науково-практична конференція відбулася на базі кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення


02 листопада 2023

1 листопада 2023 року на базі кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення за сприяння ректора Центральноукраїнського національного технічного університету Володимира Кропівного та під егідою Наукової асоціації кібербезпеки України відбулася VІІ Міжнародна науково-практична конференція "Інформаційна безпека та комп’ютерні технології", яка була присвячена до 30-ти річчя кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення. Учасників конференції привітав проректор з наукової роботи та міжнародних зв'язків ЦНТУ Андрій Тихий.

Конференцію відкрив Сергій Гнатюк, який є президентом та засновником Наукової асоціації кібербезпеки України й розповів про Платформу Кібер Дія, яка об’єднує технологічні компанії, інноваторів та експертів для розбудови стійкого і безпечного цифрового майбутнього України, та про можливість приєднатися до проекту щодо перекваліфікації ветеранів російсько-української війни. Проєкт передбачає:

– адаптовані навчальні курси відповідно до обраного напрямку викладачами з провідних університетів України та менторами з IT-компаній;

– змішаний формат навчання на базі створених центрів «Кібер Дія»;

– стажування учасників у ЦНАПах;

– допомогу із працевлаштуванням;

– сертифікати на навчання з англійської мови, кібербезпеки, IT та інших напрямків для учасників, які успішно завершать навчання.

Було обговорено питання можливості відкриття центру «Кібер Дія» у Кропивницькому на базі Центральноукраїнського національного технічного університету.

Відмітимо, що головною метою Наукової асоціації кібербезпеки України є підвищення загального рівня кібербезпеки українського суспільства за рахунок здійснення наукової, науково-технічної та освітньої діяльності в галузі кібербезпеки і суміжних галузях, спрямованої на розвиток зазначеної галузі та задоволення фахових інтересів своїх членів.

Після цього було представлення результатів своїх наукових досліджень  вченими, викладачами, аспірантами та студентами, під час яких відбувалися цікаві й змістовні дискусії. У конференції прийняли участь вчені не тільки з України, але й з Канади. США, Польщі, Республіки Казахстан та Азербайджану.